Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2748
Tizenhat év múlva az apa kétszer idősebb lesz a fiánál. Hány évesek most, ha 4 évvel ezelőtt az apa hatszor annyi idős volt, mint a fia?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

A+16 = 2(F+16)

ill.

A-4 = 6(F-4)


ebből


A+16 = 2F+32 azaz A = 2F+16

A-4 = 6F-24 azaz A = 6F-20


azaz


2F+16 = 6F-20 ebből pedig F=9


Jelenleg a fiú 9 éves, az apa pedig 34.


Szívesen.
0