Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek , felületek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
566
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A gép teljesítménye: Vg=30/1,5=20m3/forduló

A trapéz közepéből kiveszel egy 4*M méretű téglalapot (M itt a magasság).
a megmaradó 2 háromszög egyforma egyik befogója: a=(16-4)/2=6m
az átfogója: c=7,5m
a másik befogó: M
Pitagorasz tétellel kiszámolod a magasságot: c2=a2+b2
M=gyök(c2-a2)=gyök(7,52-62)=4,5m
A trapéz területe: A=(a+c)/2*m=(16+4)/2*4,5=45m2
A térfogat: V=25*45=1125m3

A fordulók száma:V/Vg=1125/20=56,25 (tehát 57 forduló kell)
Módosítva: 9 éve
0