Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
-3x+2y=11}
4x+y=11}
--------------
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) -3x+2y=11
2) 4x+y=11 A második egyenlet mindkét oldalát megszorozzuk -2-vel ⇒ -8x-2y=-11
Az így kapott egyenletet hozzáadjuk az első egyenlethez ⇒ -11x=-11 ⇒ x=1, a második egyenlet átrendezve y=11-4x y=7
0