Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
494
x+3y=-5}
3x-2y=7}
----------
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első egyenletet szorozzuk meg 3-mal ⇒ 3x+9y=-15
és vonjuk ki a második egyenletből

(3x-2y=7)
-(3x+9y=-15) ⇒-11y=22 y=-2

A második egyenlet átrendezve
x=-5-3y ⇒ x=1

Az eredeti egyenletekbe behelyettesítve a kapott értékeket ellenőrizhetjük, hogy helyes-e a megoldás.
0