Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
722
1 feladat;
7x-5y=-1
7x+5y=-41

2 feladat;
X+9y=20
4×-7y=37

Sziasztok valaki segtene?
Meg oldani a feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
1. egyenlethez hozzáadjuk a 2.-at, így
14x=-42
x=(-3)
És y=(-4)
2.feladat
Az 1.egyenletet szorzuk 4-el
Így 4x+36y=80
Ezt kivonjuk a 2.-ból
29y=(-17)
Így y=(-17/29), és x=733/29








0