Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1831
Ha egy kétjegyű számhoz hozzáadjuk a számjegyei felcserélésével kapott számot, az eredmény 77 lesz. Ha viszont az eredeti számot elosztjuk a felcserélés után kapott számmal, akkor mind a hányados, mind a maradék 2 lesz. Melyik ez a kétjegyű szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Eredeti szám: ab=10a+b
Felcserélt szám: ba=10b+a
Összegük: 11a+11b=77⇒a+b=7
Így az eredeti szám lehet: 16, 25, 34, 43, 52, 61, 70, ugyanígy a felcserélt számok is ezek lehetnek
Ezek közül csak a 52/25 a jó
Ezért 52-es ez a szám
-1