Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S!!! 7. OSZTÁLYOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
299
Segítsetek kérlek
4x-5<2x+3
2(3x-2)-4=7x-10

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4x-5 < 2x+3 /+5
4x<2x+8 /-2x
2x < 8 /:2
x < 4

2(3x-2)-4=7x-10
6x-4-4=7x-10
6x-8=7x-10 /+8
6x=7x-2 /-7x
-x=-2 /:(-1)
x=2
1