Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
2131
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Egy dobozban 3 piros, 5 zöld és 2 kék golyó van. Véletlenszerűen húzunk egyet a golyók közül. Mi a valószínűsége annak, hogy kék golyót húzunk?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi, Valószínűség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
összes eset száma : 3+5+2=10
kedvező eset: 2
kedvező : összes = 2:10=0,2
0