Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szosza

Főoldal » Általános iskola » Matematika
665
Az udvaron libák és malacok vannak. Összesen 65 fejük és 148 lábuk van. Hány liba és hány malac van az udvaron?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
doga
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

Libák feje:x
Libák lába: 2x
Malac feje: 65-x
Malac lába:(65-x)×4
2x+(65-x)×4=148
2x+260-4x=148
-2x+260=148
-2x=-112
x=56
Így 56 liba van és 9 malac van
0

Csatoltam képet.
-2