Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
855
Ha egy szám egy ötöd részéhez hozzáadom a felét ,akkor ugyanannyit kapok, mintha a szám három negyed részéből elveszek 2-t. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Dolgozatot
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

x/5+x/2=(3/4)x-2
4x/20+10x/20=15x/20-40/20
14x=15x-40
-x=-40
x=40 ez a szám
-1