Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1059
Három könyvespolcon összesen 172db könyv van. Az első 32-vel több, mint a második,a harmadikon pedig kétszer annyi ,mint a másodikon. Hány könyv van az egyes polcon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
dolgozat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
-1

1.-n: x+32
2-on: x
3.-on: 2x
Összesen: 4x+32=172
4x=140
x=35
Így az 1.oszlopon 67, 2.-on 35 és a 3.-on 70 könyv van
Módosítva: 6 éve
-1

Csatoltam képet.
-2