Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebből az egyenletből mi lesz a kör középpontjának koordinátája,sugara?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
690
x^2+y^2-4x-8y-16=0


2. x^2+y^2+3x-5y-25=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Át kell írni teljes négyzetes alakra:

(x-2)²-4+(y-4)²-16-16=0
(x-2)²+(y-4)²=36, így a középpont a (2;4) pont, sugara  36 =6 egység hosszú.

(x+1,5)²-2,25+(y-2,5)²-6,25-25=0
(x+1,5)²+(y-2,5)²=33,5, így középpontja (-1,5;2,5), sugara  33,5  egység hosszú.
1