Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes Egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
751
1. adja meg az egyenes egyik normálvektorát, ha a meredeksége:
a. -0,6
b. 2/3
2. Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely áthalad a P( 2;-3) ponton
és az irányszöge:
a. 30o
b. 90o
c. 120o
.

3. Írja annak az egyenesnek az egyenletét, amely áthalad a Q(-4;1) ponton és
párhuzamos a 2x+3y= -4 egyenessel.
4. Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely áthalad az origón és
merőleges a 3x+y=0,5 egyenesre.
5. A p és q mely értékeire lesz a 2x –px -1 = 0 és a 4x-y+q=0 egyenletű egyenes
a. egymással párhuzamos,
b. egymásra merőleges
c. azonos?
6. Számítsa ki az y= -2x + 3 és a 4x-y+9 =0 egyenesek metszéspontját.
7. Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái A(3;-1), B(2;0) és C(-4;--3).
Lehet-e a 2x-7y = 4 egyenletű egyenes a háromszög egyik oldalegyenese?
8. Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái A(-4;1), B (2;3) és C(0;5). Hol
metsz az A csúcsból induló súlyvonal a koordináta tengelyeket?
9. Határozza meg az előző feladatban szereplő háromszög AB és BC oldalak
oldalfelező merőlegeseinek a metszéspontját!
10.Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái A(-2;-1), B(4;-3) C(4;5).
Számítsa ki a B csúcsból induló magasságvonal és az AC oldal
metszéspontjának koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Átküldöm a megoldásokat egy email címre, mert a beszkenneltet nem fogadja el.
Írjál, hogy hová küldjem. Szívesen el is magyarázom, ha kell skypon. B Gy
0

Átküldöm a megoldásokat egy email címre, mert a beszkenneltet nem fogadja el.
Írjál, hogy hová küldjem. Szívesen el is magyarázom, ha kell skypon. B Gy
0

Köszönöm szépen,nagyon sokat segített.
[email protected] az email címem.
0

Átküldtem a megoldásokat. :))
0