Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 200 (köb-cm)

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1754
Egy 200 (köb-cm) térfogatú test vízben elmerül. Mekkora a testre ható felhajtóerő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A felhajtó erő 200cm³ víz súlyával egyenlő
számítással:
200cm³=0,2dm³
a víz sűrűsége 1kg/dm³
a kiszorított víz tömege=sűrűség*térfogat=1*0,2=0,2kg
A kiszorított víz súlya=0,2*10=2N, tehát ekkora felhajtó erő hat rá
1