Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség sürgős

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1034
Este 8 előtt kellene köszönöm.
Mennyi a tömege...?
2 mol magnéziumatomnak?
0,25 mol magnéziumatomnak?
5 mol nátriumatomnak?
2 mol kálciumatomnak?
Válaszokat köszönöm mindenkinek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A periódusos rendszerből a relatív atomtömegek alapján:

2 mol magnéziumatomnak?
1 mol Mg 24 g, 2 mol 2*24=48 g

0,25 mol magnéziumatomnak?
24/4=6g

5 mol nátriumatomnak?
1 mol Na 23 g, 5 mol 5*23=115g

2 mol kálciumatomnak?
1 mol Ca 40 g, 2 mol 2*40=80 g
1