Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
Egy derékszögű háromszög egyik befogója kétszer akkora, mint a másik, a területe pedig 36 cm2 . Mekkorák a derékszögű háromszög befogói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egyik befogó: x
Másik: 2x
Terület: 2x²/2=36⇒2x²=72⇒x²=36⇒x=6
Így 6 és 12 cm a befogói
-1