Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ma kell leadnom nagyon sürgős fizika!

Főoldal » Középiskola » Fizika
387
Két vasgolyó tömege 50kg és 100kg és a közöttük lévő távolság 5 m. Mennyi a két golyó közötti gravitációs vonzóerő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = k · (m₁ · m₂)/r²
k = 6,67 · 10-11 (ez a gravitációs állandó)
--------------------------------------
F = 6,67 · 10-11 · (50 kg · 100 kg) / (5m)²
F = 0,000000013 N = 1,3 · 10-8 N
0