Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ennek az egyenletnek mi lesz a normálvektora,irányvektora,irányszöge ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
578
-8x+9y=-37
En ugy ertelmeztem hogy az n(-8;9) a v(9;8) az iranytangens pedig m=9/8
Igy jo?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Majdnem; m=8/9 lesz . Az irányszöget pedig onnan kapod, hogy m=tg(α), tehát tg(α)=8/9, ezt kiszámolod számológéppel.
0