Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
466
a., Mennyi hő kell 25 L 10 C-fokos víz felmelegítéséhez 65 C-fokra?
b., Ismeretlen anyag 20 grammját -20 C-fokról 170 C-fokra történő hevítéshez 3420 J hőre van szükség! Melyik anyagról van szó?

Előre is köszi a választ ha valaki tud legalább az egyikre válaszolni :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a)
adatok
V=25l=25dm³=25kg
ΔT=55C⁰
cv=4,2kJ/kg·C⁰ (a víz fajhője)
Q=cv·m·ΔT=4,2·25·55=5775kJ
b)
m=0,02kg
ΔT=190C⁰
Q=3420J
c=?
Q=c·m·ΔT ⇒c=Q/m·ΔT=900J/kg·C⁰ Ez pedig táblázatból kikeresve az alumínium fajhője
0