Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
Egy gömb térfogata 45π . Számítsd ki a gömb felszínét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Gömb térfogata: 45π=45×3,14=141,3
V=(4r³×π)/3=141,3⇒r=3,23 cm
Gömb felszíne:
A=4r²π=131,037 cm²
-1