Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
558
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1)
legyen x az eltelt idő, akkor az autó megtesz 72x a kerékpáros 18x távolságoz x idő alatt.
180-72x-18x=0 (amikor összeérnek a megmaradt út 0)
180=(72+18)x
x=180/90=2 óra alatt érnek össze
az autó: 2*72=144km
a kerékpár 2*18=36km

2)
a tetején m*g*h helyzeti energiája van a ládának.
Eh=18*1,4*10=252J (itt g=10-el számoltam, de pontosabb g=9,81)
hogy feltold ennyi munkát kell elvégezned, és ezen felül le kell küzdeni a surlódás munkáját Ws=F*s=6*72=432J
az össze elvégzett munka: W=Ws+Eh=432+252=684J

3)
úgy kell összeszorozni az adatokat hogy J mértékegységű legyen a vége.
W=40%*46*106*700*0,006=77280kJ
P=W/t=77280kJ/[(1*60+10)*60]18400W=18,4kW
az út itt felesleges adatnak tűnik
1