Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
629
Hogyan tudom kiszámolni annak a számológépnek az áramerősségét, aminek a teljesítménye 3mW, az árramforrás feszültsége 3V?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
P:teljesítmény
I:áramerősség
U:feszültség

P=U*I
I=P/U=3*10-3/3=10-3A=1mA
0