Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Mára kell de nemtudok semmit.

Főoldal » Középiskola » Matematika
611
Vegyél fel egy derékszögű háromszöget amelynek egyik befogója 24mm, másik befogója 18mm. Tükrözd az átfogójára! Milyen alakzatot határoz meg együtt a kép és az eredeti háromszög? Mekkora ennek a területe?
Valaki legyenszives levezetni nekem előre is megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Téglalapot határoz meg, mert legalább két derékszöge lesz a négyzetnek, ami azt jelenti hogy 4 derékszöge lesz
T=24 mm×18 mm=432 mm²
Remélem ennyire elég lesz levezetve.
-2

Csatoltam képet. Ha tudod, jelöld megoldásnak, ha nem tudod, kérlek tedd ki újra, hogy el tudd fogadni. Olgának igaza volt abban, hogy átdarabolható, téglalappá rendezhető a terület.
Módosítva: 6 éve
0

Kérlek engedd meg, hogy ajánljak néhány videómat a geometriai transzformációkból. Ha lesz időd, kicsinyesként nézd meg. A hangprogram nem a legjobb, de matematikailag korrekt. Köszi!!! Üdv!
https://www.youtube.com/watch?v=4wV6gOubwio&t=5s
https://www.youtube.com/watch?v=Kezdi870z-E&t=15s
https://www.youtube.com/watch?v=kKuN31UzB7E&t=16s
https://www.youtube.com/watch?v=37e1fCrnFQA&t=54s
https://www.youtube.com/watch?v=wvszZufwVis&t=25s
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!!!!!!!!! EZ SOK!!!!!!!! De nem kell egyszerre megnézni.
0