Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tamás kerékpárral indul otthonról a focipályára. sebessége: 14 km/h, hány méterre van a pálya, ha 12 perc alatt ért oda?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
SOS!
Tamás kerékpárral indul otthonról a focipályára. sebessége: 14 km/h, hány méterre van a pálya, ha 12
perc alatt ért oda?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
v= 14km/h (át kell váltani 14x3,6) = 50,4 m/s
t=12 s
--------------------------
s= v × t =50,4 x 12= 604,8 méterre van a pálya
1

Csatoltam képet.
0