Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek! Hogyan kell megoldani ezeket a feladatokat? Örülnék ha valaki le tudná nekem vezetni ezeket.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
562
α és β egy közös szárral rendelkező két szög.Összegük 250°
,és tudjuk,hogy az α szög a β-val nem közös szögszárának meghosszabbítása a α szöget
a) 1:3
b) 2:3 arányban osztja szét.

Az a) feladatra α=470/3, β=280/3 foknak kellene kijönnie. A b) feladatra α=400/3, β=350/3 foknak kellene kijönnie.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Találtam hozzá egy ilyet:
https://www.geogebra.org/m/YcHEgCSN

Tudom mások az arányok, de hátha segít megérteni.
0