Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek! Hogyan kell megoldani ezeket a feladatokat? Örülnék ha valaki le tudná nekem vezetni ezeket.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
576
α és β egy közös szárral rendelkező két szög.Összegük 250°
,és tudjuk,hogy az α szög a β-val nem közös szögszárának meghosszabbítása a α szöget
a) 1:3
b) 2:3 arányban osztja szét.

Az a) feladatra α=470/3, β=280/3 foknak kellene kijönnie. A b) feladatra α=400/3, β=350/3 foknak kellene kijönnie.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, Matematika
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Sajnos ez a feladat rossz. Sok ábrát készitettem, de ez biztosan nem lehet.
Ha az alfa szög szárát meghosszabbítjuk, akkor az az ALFA szöget nem oszthatja ketté. Esetleg a másikat.
0

Szerintem is rossz, legalább is az az eredmény nem jöhet ki megoldásnak, amit leírtál
0