Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítene valaki?

Főoldal » Középiskola » Fizika
645
A 20 N súlyú 1,5 m hosszú rudat az egyik végétől 0,5 m távolságban fonállal
felfüggesztettük. Melyik végére és mekkora erőt fejtsünk ki, hogy a rúd
egyensúlyban legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
két lehetőség van:
1 a felfüggesztéshez közelebbi végén, ott az erő lefelé mutat.
nagysága:
20N·0,25m=F₁·0,5m⇒F₁=10N

2 a felfüggesztéshez távolabbi végén, ott az erő felfelé mutat
nagysága:
F₂·1m=20N·0,25m⇒F₂=5N
0

Csatoltam képet.
0