Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
2x + y = 7
2x – 5y = 2

2.
4x + 7y = 40
2x – y = 3

3.Egy kétjegyű szám számjegyeit felcseréltük, és ekkor 9-cel nagyobb számot kaptunk.
A két szám összege 55. Melyik ez a kétjegyű szám?

4.Ha két szám közül az első kétszereséhez hozzáadjuk a második szám háromszorosát,
akkor 4-et kapunk. Ha az első szám 4-szereséhez adjuk hozzá a második szám 8-
szorosát, akkor az összeg 0. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

1. feladat
2x+y=7
2x-5y=2
1. egyenletből kivonjuk a 2.-at
6y=5
y=5/6
Így x=37/12
2.feladat
4x+7y=40
2x-y=3
A 2. egyenletet megszorozzuk 2-vel
4x-2y=6
Az 1. egyenletből kivonjuk a 2.-at
9y=34
y=34/9
Így x=61/18
3.feladat
Eredeti szám: ab=10a+b
Új szám: ba=10b+a
10a+b+9=10b+a
11b+11a=55⇒a+b=5
Így kétismeretlenes egyenletrendszer
9a-9b=-9
a+b=5
9a+9b=45
18a=36
a=2
b=3
4. feladat
2x+3y=4
4x+8y=0
4x+6y=8
2y=-8
y=-4
x=8












-1