Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
741
Trapéz hiányzó adatainak kiszámítása
alapok: a=5cm c=9cm m=? T=42cm² lehet nagyon egyszerűen meglehet oldani de valahogy én nem jöttem rá, megköszönném ha valaki segítene vagy elmagyarázná
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a trapéz területe= ((a+c)/2)*m
42=((5+9)/2)*m
84=14*m
6=m
0