Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban valaki segítsen!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
800
1.feladat: Számítsd ki a gömb térfogatát ha r=4cm.
2.feladat:Határozd meg az egyenes körkúpok felszínét és térfogatát! r=1,5dm M=3,6dm
Előre is köszönöm aki válaszol!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek házi, Segítség!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
Gömb térfogata
V=(4r³π)/3=(4×4³×3,14)/3=401,92 cm³
2. feladat
Egyenes körkúp felszíne: A=r²π+rπa=26,748 dm²
Egyenes körkúp térfogata: V=(r²πm)/3=8,478 dm³
a²=r²+m²⇒a=4,179 dm
-1