Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek !!!SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
622
Ha két szám közül az első kétszereséhez hozzáadjuk a második szám háromszorosát, akkor 4-et kapunk. Ha az első szám 4-szereséhez adjuk hozzá a második szám 8-szorosát, akkor az összeg 0. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x+3y=4
4x+8y=0
Az első egyenletnek vesszük a kétszeresét:
4x+6y=8
A 2. egyenletből kivonjuk az 1. egyenletet:
2y=-8
y=-4
Így x=8
8 és (-4) ez a két szám
-1