Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az alábbi matematikai kérdésre szeretnék megoldást kérni. !!!SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Egy kétjegyű szám számjegyeit felcseréltük, és 9-cel nagyobb számot kaptunk. A két szám összege 55. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
legyen a szám első jegye a , a második b

(ab) szám értéke = 10a+b
felcserélve
(ba) értéke = 10b +a

Egyenletek:
(10a+b)+9 = 10b+a
és

10a+b+10b+a = 55

Egyenletek:
9a-9b =-9
a-b =-1

és
11a+11b= 55
a+ b= 5


a-b=-1
a+b= 5

összeadva
2a=4
a=2
b= 1

szám = 21
1