Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz tétel alkalmazása

Főoldal » Középiskola » Matematika
809
2976. feladat b, és c, megoldására lenne szükségem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
b) A legnagyobb szög mindig a leghosszabb oldallal szemközt van; ha a tételben c=9, akkor

9²=7²+8²-2*7*8*cos(γ), γ-ra megoldható.

c) Ha a legnagyobbal szemközt a legnagyobb van, akkor a legkisebbel szemközt a legkisebb, vagyis c=15, ekkor

15²=18²+22²-2*18*22*cos(γ).
1

Mindkettő cosinus tétel
b)
legnagyobb szög a leghosszabb oldallal szemben van
a=7 b=8 c=9

c2=a2+b2-2ab*cos(γ)
cos(γ)=[c2-(a2+b2)]/[-2ab]

cos(γ)=[81-(64+49)]/[-2*7*8]=-32/-112
γ=73,40°

c)

ugyan ez csak a kegrövidebb lesz a c
1

a) c²=a²+b²-2abcosγ

b) cosγ=(c²-a²-b²)/(-2ab)

c) cosα=(a²-b²-c²)/(-2bc)

d) cosγ=(c²-a²-b²)/(-2ab)
cosα=(a²-b²-c²)/(-2bc)
cosβ=(b²-c²-a²)/(-2ac)
0