Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elakadtam Kémiából.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
598
Mennyi energia szükséges ahhoz, hogy 1kg víz hőmérsékletét 20 Celsius fokról 30-ra növeljük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
hőmennyiség (J) = c*m*ΔT
c a víz fajhője (J/(kg*⁰C)) = 4183 (függvénytáblázat 186. oldal)
m tömeg = 1 kg
ΔT a hőmérséklet változás=30-20=10 ⁰C


4183 * 1 *10=41830 J
1