Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aki elküdi annak megköszönöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
tk. 227.o. 65. a) tk.222.o. 54. c) tk.228.o69. d)e) 236.o. 73.f) 239.o. d)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
65 a
Trapéz területe: T=((a+c)/2)×m=((5+3)/2)×4=16 cm²
69 d, e
d,
Háromszög területe: (a×m(a))/2=(4,5×2)/2=4,5 cm²
e,
10 cm
73 f
Kör kerülete: 2rπ=2×4,3 dm×3,14=27,114 dm
81 d
Kör területe: r²π=0,25 dm²×3,14=0,196 dm²
54 c
Téglalap kerülete: 2×(a+b)=2×((13/20)+(17/10))=94/20=4,7m=47 dm=470 cm
Téglalap területe: a×b=(13/20)×(17/10)=221/200=1,005 m²=100,5 dm²=10050 cm²






0