Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
1. Szerkessze meg az ABC háromszög beírt körét, ha AB=13 cm, BC=10 cm, β=30 fok.
2. Egy háromszög belső szögeinek aránya 9:11:10. Határozza meg a háromszög belső és
külső szögeit!
3. Van-e olyan háromszög, amelynek oldalai 12,5; 14,71; 23,9 egység hosszúak?
Ha igen, akkor derékszögű-e a háromszög?
Válaszait számítással, és a használt tételek megnevezésével indokolja!
4. Egyenlőszárú háromszög alapja 16 cm, szárai 13 cm hosszúak. Számítsa ki a
magasságát! Rajzot készíteni, külön megrajzolni azt a háromszöget minden
adatával, amiben a számítások lesznek elvégezve. Megnevezni a használt tételt, leírni,
behelyettesíteni, megoldani!
5. Számítsa ki a 7 oldalú konvex sokszög
- egy csúcsból húzható átlóinak a számát;
- összes átlóinak a számát;
- belső szögeinek az összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, SEGÍTSETEK
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

7
Ideértem, készítem!
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet. A 4. feladathoz küldöm!!!! Azt is kéri, hogy: Megnevezni a használt tételt, leírni. Erre már volt kész anyagom.
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet. A 4. feladatod egészítsd ki a fentivel!
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet. Az utolsó, amit küldök. Kérlek, ha azt akarod, hogy máskor is segítsek, akkor az egyik képnél jelöld megoldásnak a válaszomat.
Módosítva: 6 éve
1

Kérlek nézd meg a youtube csatornám erről szóló videóját. Köszi! https://www.youtube.com/watch?v=7AWag4vguuc
1