Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematik

Főoldal » Általános iskola » Matematika
808
Mennyi a bárányok és kacsák száma, ha 21 fejük és 54 lábuk van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matekos
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
21 fejük van, ezért tudjuk hogy összesen 21-en vannak.
Báránynak 4 lába van, és a kacsának 2 lába van.
Bárány feje: x
Kacsa feje: 21-x
Bárány lába: 4x
Kacsa lába: (21-x)×2
Összesen a láb: 4x+(21-x)×2=54
4x+42-2x=54
2x+42=54 /-42
2x=12 /:2
x=6
Így 6 bárány, és 21-6=15 kacsa van
-1