Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1185
Négy egymást követő páros szám összege 1596. Mekkora közölük a legkisebb szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kakaobab
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. szám: x
2. szám: x+2
3.szám: x+4
4. szám: x+6
Összesen: 4x+12=1596 /-12
4x=1584 /:4
x=396
Így a legkisebb szám: 396
1