Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1364
Egy apa 25 evvel idosebb a fianal. Hét évvel ezelőtt az apa hatszor annyi idős volt a fia. Hany evesek voltak akkor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Kérem szépen valaki segítsen minnel elobb nagyon fontos lenne előre is köszönöm
0

fiú kora: f
apa kora: f+25

7 évvel korábban:
(f+25-7)
---------- =6
f-7

6*(f-7) = (f+25-7)
6*f-42 = f+18
6*f = f+60
5*f=60
f=60/5=12 éves a fiú most.

Tehát 7 évvel ezelőtt a fiú 5 éves volt, az apa pedig 30.

1