Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
940
Evelin zsakjaban piros alma es mogyoró van. Egy alma 150g,egy mogyoró 2g összesen 56db,össztömeguk 1kg. Hany piros alma es hany mogyoró van evelin zsakjaban? Ketszam osszege 150, az egyik szám a haromszorosa 25tel nagyobb a masik ketszeresenel. Melyik ez a ket szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Kérem szépen valaki segítsen minnel elobb nagyon fontos lenne előre is köszönöm
0

Alma mogyis:

alma darabszáma: x
mogyi darabszáma: 56-x (mivel összesen 56 darab van mindkettőből).

az összes alma tömege: 150*x

az összes mogyi tömege: 2*(56-x)

1 kg=1000 g

150*x+2*(56-x) = 1000

150*x + 112 - 2*x = 1000

148*x = 1000-112
148*X = 888
x=6 darab alma és 56-6=50 darab mogyi van Evelin zsákjában.


Ket szam osszege 150, az egyik szám a haromszorosa 25tel nagyobb a masik ketszeresenel. Melyik ez a ket szám?

I. x+y = 150
y=150-x

II. 3*x-25 = 2*y

3*x-25 = 2*(150-x)
3*x-25 = 300-2*x
5*x = 325

x=65 az egyik szám
y=150-65= 85 a másik szám.
1