Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki létszíves segítsen matek háziban

Főoldal » Középiskola » Matematika
632
előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Tehát azt kell meghatározni, hogy átlagban az osztály hány pontot ért el, ehhez össze kell adni az összpontszámot: 3*38+1*33+4*26+3*20+5*18+2*15+2*7=445, így az osztályátlag 445/20=22,25, ez az átlag a 40 pontnak a (22,25/40)*100=55,625%-a, vagyis 3-as.

b) módusz: amiből a legtöbb van, ez a 18. A mediánhoz növekvő vagy csökkenő sorrendbe kell raknunk a számokat, és a középső 2 átlaga kell. Ha lusták vagyunk felírni a számokat, akkor azt tudjuk, hogy a 10. és a 11. tag átlaga kell nekünk, ha 38-tól nézzük a darabszámokat, akkor 3+1+4+3=11, tehát a 10. és a 11. tag a 20, ezek átlaga 20, tehát a medián 20.
0