Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.o.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
484
A húgom matek házijában kellene segítség.











Nekem még meg kell írnom 2 esszét éjfélig, ezért nem érek rá neki segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
54. feladat
a, K=((12/25)+(15/18))×2=197/75=2,627 m=262,7 cm=26,27 dm
T=(12/25)×(15/18)=2/5=0,4 m²=40 dm²=4000 cm²
b, K=((16/45)+(25/36))×2=((64+125)/180)×2=189/180×2=378/180=189/90=2,1m=21 dm=210 cm
T=(16/45)×(25/36)=20/81=0,247 m²=24,7 dm²=2470 cm²
c, K= ((13/20)+(17/10))×2=47/10=4,7 m=47 dm=470 cm
T=(13/20)×(17/10)=221/220 m²=1,005 m²=100,5 dm²=10050 cm²
d, K=74/75 m=0,987 m=9,87 dm=98,7 cm
T=6/125 m²=0,048 m²=4,8 dm²=480 cm²
0