Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
3×(x+7) = 4×(2x-1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matel
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Zárójelbontás után:
3x²+21x=8x²-4x /-3x²
21x=5x²-4x /+4x
25x=5x² /:5
x²=5x⇒x=5, (-5) nem lehet mert minusz 25 lenne a másodiknál
-1

3×(x+7)=4×(2x-1)
3x+21=8x-4 /+4
3x+25=8x /-3x
25=5x /:5
5=x
0