Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora egy gömb felszíne?

Főoldal » Középiskola » Matematika
748
Egy gömb térfogata 100 cm³. Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A térfogatábol ki tudod számolni a sugarát, a sugarából pedig a felszínét!!!
Módosítva: 6 éve
0

Gömb térfogata:V=(4R³π)/3
Így: (4R³π)/3=100 cm³⇒R=2,88 cm
Így felszíne: 4×2,88²×3,14=104,178 cm²
-1