Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora egy gömb térfogata?

Főoldal » Középiskola » Matematika
968
Egy gömb felszíne 1000 cm². Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
gömb felszínét úgy számoljuk ki: 4R²π
4R²π=1000⇒R=8,923 cm
Térfogata: V=(4R³π)/3
Így:( 4×8,923³×3,14)/3=2974,412 cm³
-1