Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb térfogata és felszíne

Főoldal » Középiskola » Matematika
1122
Mekkora annak a gömbnek a térfogata és a felszíne, melynek átmérője 40 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gömb felszíne: A=4R²π
A sugara 40/2=20 cm
Így felszíne: 4×20²×3,14=5024 cm²
Térfogata: V=(4×R³×π)/3=33493,333.....cm³
-1