Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segiteni.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
455
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a)
C + O2 → CO2

1 mol szén 1 mol oxigénnel reagál.

12 g szén 1 mol oxigénnel reagál.
24 g szén 2 mol oxigénnel reagál.

b)
12 g szén elégetésekor 1 mol CO2 keletkezik.
6 g szén elégetésekor a fele, 0,5 mol CO2 keletkezik.

0,5 mol CO2 0,5*6*1023 darab molekulát tartalmaz.

0,5*6*1023 db = 3*1023 db

c)
12 g szén 1 mol oxigénnel reagál és 1 mol CO2 keletkezik.
1 mol CO2 tömege= 12+2*16=44 gramm.
1 mol oxigén tömege 32 gramm.

6 g szén 0,5 mol oxigénnel reagál (16 g) és 0,5 mol CO2 (22 g) keletkezik.
Az oxigén feleslegben van, a keletkező CO2 mennyiségét a szén mennyisége határozza meg.
Módosítva: 6 éve
1