Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3 kémiai reakció egyenletének megalkotása, számítással ellenőrizve a tömegmegmaradás törvénye

Főoldal » Általános iskola » Kémia
623
3 kémiai reakció egyenletének megalkotása, számítással ellenőrizve a tömegmegmaradás törvénye:
a) kálium + fluór
b) nátrium + oxigén
c) alumínium + bróm

Ezt adta a tanár de nem igazán tudom megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 K + F2 = 2 KF
MK=39,0 g/mol MF2=38 g/mol MKF=58 g/mol
2* 39 + 38 =(?) 116
116 = 116
ha vmi nem tiszta írj!
2 Na + O2 = Na2O2
MNa= 23 g/mol; MO2= 32 g/mol; MNa2O2=78 g/mol
2*23 + 32 = 78
78 = 78

2 Al + 3 Br2 = 2 AlBr3
MAl= 27 g/mol; MBr2= 160 g/mol; MAlBr3= 267 g/mol
2*27 + 3*160= 2*267
534 = 534
Módosítva: 6 éve
1