Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek trapéz

Főoldal » Középiskola » Matematika
3092
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Az ABCD trapéz oldalainak hossza: AB=10cm, CD=6cm, AD=7cm.
Az A csúcsnál fekvő belső szög nagysága 70fok.
Számítsa ki a négyszög AC átlójának hosszát!

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szög, matek, trapéz, feladat, Matematika, érettségi, fok, hossz, átló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Remélem erre válaszolsz, hogy érthető-e a megoldás:
0