Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
Sziasztok, valaki tudna segíteni ebben a feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A) 3(3-x)+5(3+2x)=105-2x
9-3x+15+10x=105-2x
7x+24=105-2x
9x=81
x=9

B) 5x+20-6(2x+5)=7,5
5x+20-12x-30=7,5
-7x-10=7,5
-7x=17,5
x=-2,5

C) (3x+2)(3x+2)+(3x-2)(3x-2)=(3x-2)(6x+2)
9x^+4+9x^-6x-6x+4=18x^+6x-12x-4
18x^-12x+8=18x^-6x-4
8=6x-4
12=6x
x=2

D) x(x-7)/x^=0
x-7/x=0
x-7=0
x=7

^ a négyzetet jelöli. A D-ben szorzattá alakítottam. Remélem jó.
0